Новини
5 Жовтня 2020
1 090

Угоду схвалено: Noble Energy Inc. проведе злиття з Chevron Corp

Це стане найбільшим нафтовим обєднанням з початку пандемії коронавірусу

Акціонери американської нафтогазової компанії Noble Energy Inc. схвалили операцію зі злиття з Chevron Corp, яка може стати найбільшою нафтовою угодою з початку пандемії коронавірусу, повідомляє Reuters.

“Виходячи з вартості акцій Chevron на момент узгодження домовленості, сума угоди становить $5 млрд”, – зазначається у повідомленні.

Сторони планують закрити операцію в IV кварталі 2020 року. У результаті акціонерам Noble Energy буде належати близько 3% об’єднаної компанії.

Noble Energy, що заснована у 1932 році працює у сфері розвідки та видобутку нафти й газу. Свою діяльність компанія веде у США, Китаї, Еквадорі, Ізраїлі, у Північному морі та в Західній Африці.

З 2002 року займається виробництвом метанолу. За підсумками 2016 року компанія отримала збиток у розмірі $66 млн при обороті у $4,986 млрд. У 2019 році штат компанії налічував 2282 співробітники.

Нагадаємо, що про угоду між Noble Energy та Chevron Corp стало відомо в липні цього року. Це обмін акціями: акціонери Noble Energy за кожний належний їм папір отримають по 0,1191 акції Chevron.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram