Новини
25 Червня 2020
1 003

Угоди не буде: “Ідея Банк” не продаватимуть Dragon Capital

Причина – невиконання умов домовленостей

Польська компанія Getin Holding S.A. не продаватиме акції “Ідея Банку” Dragon Capital через невиконання умов попередніх домовленостей, про це йдеться у повідомленні на сайті Варшавської фондової біржі.

“Правління Getin Holding SA повідомляє, що станом на 25 червня 2020 року умовна угода щодо продажу 100% акцій акціонерного товариства Idea Bank, що базується у Львові, укладена 20 грудня 2019 року з Dragon Capital та фізичною особою, була припинена у зв’язку з невиконанням умов, тобто покупець і продавець не підписали у встановлений термін договір із зазначенням ціни продажу “Ідея Банк Україна”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що до дати публікації відповідного звіту правління Getin Holding SA не отримувало жодної інформації щодо схвалення угоди Національним банком України (НБУ), що було однією з умов передачі прав власності на акції в “Ідея Банку”.

У результаті розірвання угоди щодо умовного продажу “Ідея Банку”, було автоматично припинено умовний договір купівлі-продажу 100% акцій ТОВ “Нью Фінанс Сервіс” (НФС, Київ) і угоду щодо розподілу прибутку.

Як зазначає Інтерфакс-Україна, Getin Holding 20 грудня 2019 року уклав угоду за умови виконання низки вимог щодо продажу 100% акцій “Ідея Банку” й 100% НФС групі у складі Dragon Capital Investments Limited (Кіпр), Dragon Capital New Ukraine Fund L.P. (Джерсі) і фізичній особі.

“Ціна купівлі була визначена в EUR, еквівалентна 1,368 млрд грн, або PLN224,76 млн, мінус сума дивідендів до закриття угоди та ціна 100% участі у НФС (близько 5 млн грн). Обговорювалося, що ціна може бути зменшена у результаті переговорів сторін після того, як незалежний аудитор підготує звіт”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що операція дістала схвалення в Антимонопольному комітеті України та перебувала на узгодженні в Нацбанку.

У лютому 2020 року стало відомо, що громадянин Чехії Іван Світек, який очолював український “Альфа-Банк” з лютого 2017 року по жовтень 2019 року, має намір придбати 12,0719% акцій “Ідея Банку” в рамках угоди з продажу контрольного пакета банку польським Getin Holding українській інвесткомпанії Dragon Capital чеха Томаша Фіали.

“Ідея Банк” (раніше – “Плюс Банк”) засновано у 1989 році. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 січня 2020 року за розміром загальних активів (7,879 млрд грн) Ідея Банк займав 24-е місце серед 75 чинних у країні банків.

Нагадаємо, інформація щодо продажу 100% акцій “Ідея Банку”, що базується у Львові, а також до 100% ТОВ “Нью Фінанс Сервіс” (штаб-квартира у Києві), що належать польському фінансовому холдингу Getin Holding S.A. з’явилася наприкінці жовтня минулого року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram