Новини
21 Серпня 2020
799

Угода на €2,85 мільярда: Mastercard купує данську платіжну систему

Придбання Nets дозволить Mastercard розширити можливості у галузі платежів у режимі реального часу 24/7

Європейська комісія схвалила придбання компанією Mastercard ключових бізнес-підрозділів данської платіжної системи Nets, повідомляє прес-центр інституції.

За даними PSM, сума угоди складе €2,85 млрд ($3,38 млрд). Згідно з умовами, Mastercard буде використовувати технологію Nets для переказів в режимі 24/7, зокрема поширення, розвиток, модернізацію, модифікацію, продаж та інше.

Також Nets передасть весь необхідний персонал та послуги, такі як консультаційні послуги та супроводження (support).

У Nets зазначають, що злиття компаній сприятиме розробці нових платіжних рішень у реальному часі, які стають все більш популярними. Також, ця угода не призведе до погіршення конкуренції та якості послуг на ринку. Nets і Mastercard частково перетиналися лише на скандинавському ринку.

Після підтвердження покупки, акції Mastercard виросли на 2% на ранніх торгах на Уолл-стріт. Крім того, Mastercard планує розширити діяльність Nets за межі ринків Північної Європи. Компанія також підтвердила свій намір шукати додаткові можливості для придбання у галузі платежів у реальному часі та в інших областях.

Nets є оператором найбільшої в Скандинавії платіжної системи, обслуговуючи понад 400 тис. торгових точок. Данська система білінгу (автоматизована облікова система) надає послуги клірингу (безготівкові розрахунки між країнами, компаніями тощо) і миттєвих платежів.

Нагадаємо, платіжний сервіс Facebook Pay став доступний в Україні. Новий підрозділ має назву Facebook Financial або F2.

А от після запуску мобільного додатка для грошових переказів Cash App у квітні 2013 р. платіжна система Square Джека Дорсі почала поступово перетворюватися в повноцінний онлайн-банк.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram