Новини
20 Серпня 2019
1 347

Угода на $7,6 млрд: Elanco придбає ветеринарний підрозділ Bayer

І створить другого за величиною лідера в галузі охорони здоров’я тварин

Elanco Animal Health Incorporated – компанія, що займається розробкою та продажем продукції для тварин, оголосила про укладення угоди на суму $7,6 млрд з Bayer AG щодо придбання її ветеринарного підрозділу, про це повідомили в компанії Elanco.

Зазначається, що завдяки угоді, яка ще повинна затвердитися регулюючими органами та пройти інші звичайні процедури закриття, буде створено другого за величиною лідера в галузі охорони здоров’я тварин. “Одночасно зміцниться та прискориться перевірена стратегія компанії “Інновації, портфоліо та продуктивність (IPP)”, – йдеться у повідомленні.

І додається, що компанії планують закрити угоду до середини 2020 року.

Обидві компанії зазначили, що Bayer отримає $5,3 млрд готівкою й $2,3 млрд на акції Elanco, виходячи з ціни 33,60 $/акцію, середньої ціни за 30 днів станом на 6 серпня.

У компанії повідомили, що ця угода подвоїть бізнес Elanco Companion Animal, сприяючи трансформації її портфеля та створивши баланс між сегментами Food Animal і Companion Animal. “Elanco очікує, що завдяки об’єднанню продовжить забезпечувати зростання виторгу”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначив Джеффрі Сіммонс, президент і головний виконавчий директор Elanco, приєднання до компанії Bayer Animal Health зміцнить та прискорить її стратегію IPP. “Також збільшить наш портфель завдяки додаванню відомих брендів для домашніх тварин, збільшить присутність на ключових ринках, що розвиваються, розширить інновації та прискорить процес розширення маржі”, – розповів він.

У свою чергу Вернер Бауманн, головний виконавчий директор Bayer AG додав, що комбінація з Elanco призведе до появи конкурента в індустрії здоров’я тварин. “Що піде на користь клієнтам, співробітникам й акціонерам”, – додав він.

За інформацією Reuters, дослідники ринку очікують, що сектор охорони здоров’я тварин зростатиме в середньому на 5-6% на рік (на $44 млрд), що обумовлено зростанням тваринництва і що важливіше – збільшенням кількості людей, які хочуть завести домашніх тварин і витрачати більше грошей на їх утримання.

А тим часом Bayer інвестує €5 млрд ($5,64 млрд) на дослідження по боротьбі з бур’янами. Саме так компанія намагається відновити свій імідж після того як Окружний суд Каліфорнії (США) оштрафував німецький концерн більш ніж на $2 млрд. А ще Bayer повинна буде виплатити подружжю з Каліфорнії $55 млн, які стверджують, що використання засобу від бур’янів Roundup, виробленого компанією Monsanto, яка входить в Bayer, стало причиною виникнення у них раку крові.

Проте наприкінці липня рішенням каліфорнійського суду компенсація подружній парі з Каліфорнії зменшена з $2 млрд до $86,7 млн. Суддя Верховного суду Уініфред Сміт заявив, що сума в розмірі $2 млрд була надмірною та неконституційною, але відхилив прохання Bayer у спростуванні щодо впливу Monsanto на здоров’я споживачів.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram