Новини
23 Грудня 2020
1 221

UDP Renewables Василя Хмельницького продає дві сонячні електростанції

Купує підприємства Nebras Power зі штаб-квартирою у Катарі

На фото: СЕС “Первомайськ”/UDP Renewables

Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл нідерландській Nebras Power Investment Mamagement B.V. на придбання часток понад 50% у ТОВ “Терслав” і ТОВ “Сан Пауер Первомайськ”, повідомляє прес-служба АМКУ.

ТОВ “Терслав” і ТОВ “Сан Пауер Первомайськ” входять до складу UDP Renewables бізнесмена Василя Хмельницького.

UDP Renewables ввела в експлуатацію сонячну електростанцію “Терслав” на території Обухівської сільської ради Дніпровського району Дніпропетровської області у травні 2020 року. Інвестиції у проект оцінювалися в близько €15,5 млн (майже $18,89 млн).

СЕС “Первомайськ” у Миколаївській області потужністю 6,5 МВт була запущена в листопаді 2019 року.

Nebras Power заснована у 2014 році зі штаб-квартирою в Досі, Катар. Згідно з даними на сайті компанії, вона займається стратегічними інвестиціями в енергетиці в усьому світі, керуючи 14 об’єктами генерації загальною встановленою потужністю 6,3 ГВт.

Власниками Nebras Power вказані катарська держкомпанія Qatar Electricity and Water Company (QEWC) (60%) і Катарське інвестиційне управління (40%).

Як писали раніше Investory News, Україна піднялася на 55 позицій в рейтингу привабливості країн, що розвиваються, з точки зору інвестицій у відновлювану енергетику у 2019 р.

Нагадаємо, в Австралії побудують гігантську 10-гігаватну сонячну ферму, будівництво якої коштуватиме 20 млрд австралійських доларів (близько $14,2 млрд). Проект може стати переломним моментом як для сонячної енергетики, так і для галузі чистої енергії в цілому.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram