Новини
12 Вересня 2019
765

Uber звільняє понад 400 співробітників на фоні рекордних збитків

В другому кварталі цього року таксі-сервіс втратив $5,2 мільярда

Компанія Uber Advanced Technologies звільнила 435 співробітників по всьому світу на фоні рекордних збитків у другому кварталі 2019 р. Про це повідомляє CNBC.

За інформацією видання, скорочення торкнулися 265 співробітників з проектно-технічного відділу та 170 співробітників з відділу розробки.

Близько 85% з них проживають в США, 10% — в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, інші — в Європі, Африці та на Близькому Сході. Число звільнених становить 8% від всіх працівників відповідних підрозділів.

Це вже другий випадок масових скорочень в Uber за останні півтора місяця. Так, в кінці липня позбулися роботи 400 осіб — це приблизно третина співробітників маркетингового управління компанії.

Звільнення відбуваються на фоні колосальних збитків Uber в другому кварталі 2019 р., що склали $5,2 млрд. За аналогічний період 2018 р. компанія втратила $878 млн.

За оцінкою газети The Wall Street Journal, настільки масштабні збитки обумовлені тим, що Uber виділила $3,9 млрд на компенсацію витрат, пов’язаних з процедурою первинного розміщення акцій (IPO), яку вона провела на початку травня на біржі Нью-Йорка.

Акції таксі-сервісу торгуються більш ніж на 22% нижче травневих рівнів. Станом на 8:00 год. за київським часом акції оцінювалися у $33,26 за папір.

Нагадаємо, у вівторок, 3 вересня, Uber встановив нову рекордно низьку ціну на акції — $45. Uber тимчасово відновився після початкових мінімумів, але послідовні звіти про доходи, які демонстрували уповільнення зростання і великі втрати, схоже, вселяли страх компанії.

Як відомо, сервіси таксі Uber і Lyft заявили, що витратять на виборчі бюлетені в Каліфорнії $60 млн, якщо не зможуть домовитися з законодавцями та профспілками про збереження існуючих умов найму своїх водіїв.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram