Новини
30 Липня 2019
828

Uber звільняє близько 400 співробітників

За перший квартал 2019 р. компанія отримала збитки в розмірі $1,01 млрд

Компанія Uber Advanced Technologies прийняла рішення про звільнення близько 400 співробітників, або близько третини свого маркетингового управління у світі. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела.

За їхніми даними, генеральний директор Uber Дара Хосровшахі в понеділок повідомив персонал компанії про майбутні скорочення.

“На даний момент є загальне відчуття того, що, всупереч швидкому розвитку, ми сповільнюємося. Таке відбувається природним шляхом у міру збільшення компанії, однак нам потрібно цим зайнятися, причому швидко”, – коментує він виданню.

Компанія Uber, яка на початку травня провела процедуру первинного розміщення акцій (IPO) на біржі Нью-Йорка, у звіті за перший квартал 2019 року інформувала про збитки в розмірі $1,01 млрд. При цьому її виручка склала $3,1 млрд.

Як відомо, Uber – популярний онлайн-сервіс автомобільних перевезень, що дозволяє через додаток на мобільному телефоні скористатися послугами водіїв приватних автомобілів. Ця компанія зі штаб-квартирою в Сан-Франциско (штат Каліфорнія) була заснована підприємцями Тревіс Каланіком і Гарретом Кемп у 2009 році. Зараз Uber діє в більш ніж 500 містах в майже 80 країнах.

Як відомо, у I кв 2019 р. виторг сервісу замовлення таксі Uber склав $3,1 млрд, що на 20% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Збитки компанії пов’язані зі збільшенням витрат на сервіс з доставки їжі Uber Eats і бізнес вантажоперевезень.

Нагадаємо також, що у 2020 році Uber планує протестувати сервіс літаючих таксі. Для цього компанія обрала одне з найбільших міст Австралії – Мельбурн. Тестова лінія зв’яже аеропорт з одним з торгових центрів міста.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram