Новини
6 Липня 2020
995

Uber і Postmates домовилися про злиття

Тепер Uber зможе зміцнити свої позиції на ринку США

Фото: Jaap Arriens

Компанія Uber погодилась придбати сервіс доставки їжі Postmates Inc. за $2,65 млрд, повідомляє Bloomberg з посиланням на джерело.

Очікується, що глава Uber Eats П’єр-Дімітрі Гор-Коті продовжить керувати об’єднаним бізнесом. Невідомо, яку роль займе головний виконавчий директор Postmates Бастіан Леманн, і чи займе він її взагалі.

Це поглинання допоможе Uber зміцнити свої позиції проти компанії DoorDash Inc. — нинішнього лідера ринку доставки харчових продуктів у США, пише агенція. І хоч Postmates не є прямим конкурентом DoorDash, компанія зберігає сильні позиції в Лос-Анджелесі та на південному заході США, що може бути корисно для Uber Eats.

Про те, що Uber веде переговори про можливу покупку сервісу доставки їжі Postmates, стало відомо в кінці червня. Трохи раніше Uber вів переговори про поглинання сервісу Just Eat Takeaway.com, але не зміг домовитися про злиття.

Як відомо, інвестиційна компанія LetterOne (L1), продала свою частку в американському сервісі замовлення таксі та доставки їжі Uber за $173 млн. Три роки тому L1 вклала в стартап $200 мільйонів, сподіваючись заробити на IPO, але Uber виявився переоціненим.

Нагадаємо, сервіс таксі Uber вирішив скоротити штат на 14% до 3,7 тис. осіб. Глава сервісу Дара Хосровшахі відмовився від базової зарплати до кінця 2020 р.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram