Новини
5 Листопада 2020
785

Uber і Lyft заощадять $100 мільйонів на рік завдяки важливій поправці у законодавстві

Згідно з новими правилами водії таксі можуть залишатися підрядниками

Каліфорнійські виборці схвалили поправки в закон AB5, який прирівнює працівників агрегаторів таксі та доставок до штатних співробітників. Згідно з новими правилами, Uber, Lyft, DoorDash й інші подібні сервіси звільняються від виконання AB5 – водії можуть залишатися підрядниками, повідомляє Bloomberg.

“За поправки виступили майже 58% виборців, проти – 42%”, – зазначає видання. І додає, що завдяки голосуванню, компанії зможуть заощадити на водіях понад $100 млн у рік, не витрачаючись на їх працевлаштування, у тому числі не оформляючи їх як працівників з повною зайнятістю й не надаючи їм заходів соціального захисту, хоча й нададуть натомість деякі корпоративні пільги.

“Цей захід матиме вирішальний вплив на всю індустрію послуг штату, що надаються компаніями, які працюють на основі мобільних платформ-додатків, бо торкнеться цілої армії водіїв, а також кур’єрів, що доставляють товари й готову їжу клієнтам”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що наслідки голосування тільки на руку гіг-економіці, оскільки компанії зможуть й надалі використовувати незалежних підрядників для надання своїх послуг клієнтам.

“Підрядники ж отримають набір пільг, таких як страхування здоров’я та мінімальний погодинний заробіток, у залежності від кількості фактично відпрацьованих годин”, – йдеться у повідомленні.

На торгах у середу, 4 листопада, акції Uber і Lyft підскочили на 14,6% і 11,3% відповідно.

Раніше Investory News писали, що Uber Technologies Inc і LYFT витратять сукупно понад $100 млн на лобіювання скасування закону штату Каліфорнія, який вимагає від них класифікувати найманих водіїв як співробітників.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram