Новини
2 Лютого 2022
665

У європейській країні побили рекорд з продажу електрокарів

Найпопулярніші авто — Audi Q e-tron, Hyundai IONIQ 5 та BMW iX

У Норвегії продаж електромобілів побив рекорд. У січні 2022-го року електрокари становили майже 84% із восьми тисяч нових проданих автомобілів у країні. Про це повідомляє агенція Bloomberg із посиланням на дані Інформаційної ради з дорожнього руху Норвегії.

Уточнюється, що в європейській країні продали лише 387 автомобілів, що працюють на двигунах внутрішнього згоряння (ДВЗ). При цьому із двадцяти найпопулярніших марок авто дев’ятнадцять виявилися повністю електричними. Найпопулярнішими виявилися Audi Q e-tron, Hyundai IONIQ 5 і BMW iX.

У 2021 році Норвегія стала першою країною у світі, де частка електрокарів на ринку автомобілів виявилася вищою, ніж частка транспортних засобів на викопному паливі. У грудні частка електрокарів становила 53%, а за весь 2021 рік цей показник становив 65%.

Зростанню популярності електромобілів сприяли щедрі державні стимули. На думку Норвезької автомобільної федерації, виходячи з поточних тенденцій можна припустити, що у квітні ринок нових автомобілів країни стане повністю екологічно чистим. Це означає, що всі нові транспортні засоби, які купують покупці, будуть електричними.

Влада Норвегії раніше поставила за мету — до 2025 року в країні не повинні продавати нові автомобілі, що працюють на викопних видах палива. В Інформаційній раді з дорожнього руху з великим оптимізмом дивляться на можливе досягнення цієї мети.

Для низки виробників Норвегія стала “країною випробувань” нових електромобілів, проте поки що незрозуміло, що станеться з темпами їх постачання, коли перехід на електрокари масово розпочнеться в інших, більших європейських країнах.

Нагадаємо, автомобільний альянс Renault-Nissan-Mitsubishi має намір інвестувати €23 млрд у розвиток технологій електромобілів протягом п’яти років.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram