Новини
14 Лютого 2019
856

У Херсонській області побудують ще одну сонячну електростанцію

Норвезька Scatec Solar планує завершити будівництво сонячної електростанції наприкінці 2019 р.

У березні компанія “Атлас Кепітал Енерджі”, що належить норвезькій Scatec Solar, почне будівництво сонячної електростанції потужністю 50 МВт. в Голопристанському районі Херсонської області, повідомила прес-служба Херсонської обладміністрації.

Нагадаємо, що у липні 2018 р. Scatec Solar підписала угоду з Rengy Development (Київ) про спільне будівництво СЕС в Миколаївській області потужністю 47 МВт за €52 млн.

Також Scatec Solar на початку 2019 р. почала працювати над будівництвом сонячної електростанції “Кам’янка” в Черкаській області потужністю 30 МВт і вартістю €35 млн. Завершити проект планують у четвертому кварталі 2019 р.

На сьогодні на стадії будівництва в Україні у Scatec Solar знаходяться СЕС потужністю 77 МВт (з них 47 МВт – з Rengy Development, 30 МВт – “Кам’янка”), планується ще 174 МВт. Таким чином, загальний портфель проектів норвезької компанії в нашій країні становить 251 МВт вартістю €193 млн, зазначається у звіті компанії за четвертий квартал 2018 року. Також вказано, що прибуток компанії від українських проектів, які вже реалізуються, зріс до 65-70%.

Станом на сьогодні в Херсонській області в експлуатацію введено 5 вітрових та 31 сонячна електростанції потужністю 294,1 МВт. Обсяг залучених коштів у ці об’єкти становить 10 млрд грн.

Нагадаємо, раніше Investory News писали про плани японських компаній Deloitte Touche Japan і Green Power Development Japan щодо будівництва сонячної електростанції в Чорнобилі.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram