Новини
17 Січня 2020
872

У WeWork China можуть придбати контрольний пакет акцій на $1 мільярд

WeWork володіє 59% акцій свого китайського підрозділу

Temasek Holdings і Trustbridge Partners провели переговори з WeWork China про збільшення своєї частки в китайській філії проблемного спільного стартапу, щоб отримати контрольний пакет акцій на $1 млрд, повідомляє Reuters з посиланням на людей, знайомих з цим питанням.

Як стверджують джерела, в кінці минулого року пропозицію було представлено японському технологічному конгломерату SoftBank Group Corp.

За інформацією, сінгапурський державний інвестор Temasek і шанхайська приватна інвестиційна компанія Trustbridge хочуть купити більше цінних паперів, щоб мати сукупний контрольний пакет акцій WeWork China.

WeWork в даний час володіє 59% акцій WeWork China, а інша частина належить іншим інвесторам, зокрема SoftBank, Hony Capital і Trustbridge, відповідно до проспекту групи з первинної публічної пропозиції.

Китайський підрозділ залучив $500 млн в липні 2018 р. від інвесторів, зокрема Temasek, Trustbridge, SoftBank і китайський фонд Hony Capital, в рамках угоди, яка оцінює фірму приблизно в $5 млрд. Це був другий раунд, коли компанія раніше залучила $500 млн у 2017 р.

Нова угода, що дає Temasek і Trustbridge контрольний пакет акцій, ймовірно, означатиме, що WeWork China переживе спадний раунд — падіння вартості після нових інвестицій, якщо пропозиція буде прийнята, але й може значно полегшити фінансовий тягар WeWork і SoftBank.

Джерела агенції також повідомили, що обговорення були на ранній стадії, і така домовленість була невизначеною.

SoftBank, Temasek і WeWork відмовилися від коментарів. Trustbridge не відразу відповів на запит про коментар.

Як нагадує Reuters, переговори Softbank Group Corp. про залучення $3 млрд в трьох найбільших банках Японії зайшли в глухий кут, оскільки кредитори досягли внутрішніх лімітів кредитування компанії, що ускладнило проведення рятувальних заходів WeWork на суму $9,5 млрд.

Японський технологічний конгломерат поки що починає новий рік без передбаченого фінансування WeWork. Банки також стурбовані ризиками, пов’язаними з порятунком американського стартапу.

Як писали раніше Investory News, SoftBank попросив декілька найбільших японських банків позичити йому близько 300 млрд єн ($2,8 млрд), аби надати фінансову підтримку американському стартапу WeWork.

Також нагадаємо, співзасновник і колишній гендиректор мережі коворкінг WeWork Адам Ньюман, який був змушений залишити посаду гендиректора через фінансові проблеми компанії, отримав $1,6 млрд в якості “золотого парашута”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram