Новини
18 Вересня 2021
573

У Великій Британії всі нові будівлі будуть оснащені зарядками для електрокарів

Мета держави — до 2030 року повністю заборонити продаж нових авто на дизельному та бензиновому паливі

Велика Британія стане першою країною у світі, яка зобов’яже власників нових будинків і офісних будівель оснащувати їх розумними зарядними пристроями для електромобілів. Ухвалення відповідного закону планується до кінця року, повідомляє Укравтопром.

Згідно із законопроєктом, зарядка електромобілів повинна проводитися в не пікові періоди споживання електроенергії. В офісних будівлях додатково обумовлюється кількість таких зарядних станцій: одна на п’ять місць для паркування.

Закон має декілька цілей. Одна з найважливіших — переконати прихильників електротранспорту в доступності зарядної інфраструктури. “Через її нерозвиненість багато автовласників не поспішають пересідати на електрокари”, — йдеться у повідомленні.

Друга мета — повністю відмовитися до 2030 року від продажу в країні нових машин з двигунами внутрішнього згоряння. Відповідний закон ухвалено в листопаді 2020 року, а його мета — перейти до нульових викидів в атмосферу до 2050-го.

Поширення зарядних станцій матиме вирішальне значення для “занулення” вуглецевого сліду не тільки транспорту, а й всієї енергетичної системи Великої Британії. Зниженню вуглецевого сліду сприятиме й ініціатива країни щодо використання в зарядній інфраструктурі з 2030 року енергії тільки з відновлюваних джерел.

Очікується, що закон про оснащення нових будівель зарядними станціями у Великій Британії набере чинності з 2022 року. Уряд країни напередодні ухвалення закону випустив мобільний додаток EV8 Switch для підрахунку економії на паливі від використання електромобілів, підбору оптимальної моделі електромобіля та найближчих зарядних станцій.

Тим часом в Україні станом на 1 вересня зареєстровано 30 062 електромобілі. Найпопулярніші — Nissan Leaf і моделі Tesla. Десятку лідерів замикають Hyundai та Kia.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram