Новини
5 Березня 2021
781

У Великій Британії спеціально для України спроєктують нові ракетні катери

Вони будуть оригінальними та матимуть довжину орієнтовно від 50 до 65 метрів

Велика Британія спроєктує нові ракетні катери спеціально для України в рамках підписаного між двома країнами меморандуму. Перших чотири катери будуть побудовані в Британії, при цьому українські суднобудівники спостерігатимуть за ходом робіт, вчитися і тренуватися.

Про це розповів в інтерв’ю газеті “День” аташе з питань оборони посольства Великої Британії Тім Вудс.

“Ці ракетні катери проєктуються спеціально для України, тому вони будуть оригінальними та матимуть довжину орієнтовно від 50 до 65 м, що буде забезпечувати швидкість у 40 вузлів. І на них планують встановити артилерійські системи й ракети”, — зазначив він.

За словами Вудса, це можуть бути ракети малої або великої дальності. Саме це питання якраз зараз розглядають британські компанії.

“А друга частина — чотири ракетні катери — будуватимуться в Україні. І це буде чудово для українського кораблебудування і також для ВМС, тому що ви отримаєте ці здібності тут, в Україні. Інша опція, яку ми вивчаємо, яка ще не формалізована, це — спільне проєктування бойових кораблів британської промисловості з українським проєктним бюро в Миколаєві”, — розповів Вудс.

Нагадаємо, за результатами 2020 року світові витрати на оборону, проти 2019-го, зросли на 3,9%, і це попри пандемію коронавірусу COVID-19 та економічні труднощі.

Раніше Investory News писали, що “Укроборонпром” виготовив продукції на 21 млрд грн. За три квартали минулого року обсяг виготовленої продукції державного концерну збільшився майже вдвічі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram