Новини
11 Лютого 2020
934

У Великій Британії пройшло з успіхом перше IPO після Brexit

Це закріпило за Лондонською біржею статус однієї з провідних майданчиків для первинних розміщень акцій

На Лондонській фондовій біржі (LSE) пройшло перше розміщення акцій після виходу Великої Британії з Євросоюзу: постачальник “розумних лічильників” електрики й газу Calisen Group залучила £328,8 млн ($424,8 млн), повідомляє Інтерфакс-Україна.

Розміщення пройшло за ціною £2,4 за акцію при оголошеному діапазону розміщення в £2,25 — £2,65. В цілому Calisen була оцінена в £1,3 млрд ($1,68 млрд).

Це IPO стало найбільшим в Європі в поточному році та найбільшим у Великій Британії з червня минулого року.

Вдале розміщення Calisen зміцнило надії інвесторів на відновлення статусу Лондона як однієї з провідних майданчиків для первинних розміщень після того, як торішні результати стали найгіршими з часів глобальної фінансової кризи у 2009 р., зазначає агенція.

У 2019 р. на LSE провели IPO 34 компанії (роком раніше їх було вдвічі більше), які залучили £3,7 млрд ($4,78 млрд) у порівнянні з понад £6 млрд ($7,75 млрд) роком раніше.

Британський фондовий індекс FTSE All-Share в минулому році зріс лише на 14%, в той час як індикатори ринків акцій США, Європи та інших країн підскочили приблизно на чверть.

Американська інвестиційна фірма KKR купила Calisen в Infracapital у 2016 р. за ціною близько £1 млрд ($1,29 млрд).

Торги акціями Calisen на LSE почнуться в середу.

Як писали раніше Investory News, Нью-Йорк за роки Brexit остаточно змістив Лондон з позиції провідного світового фінансового центру, посиливши свій вплив на світовий ринок.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram