Новини
6 Травня 2021
778

У трійці найбагатших українців — Ахметов, Пінчук і Жеваго

Зіграло їм на руку зростання котирувань нафти, сталі, пшениці та кукурудзи

Статки 100 найбагатших українців зросли за рік на 42% — до $44,5 млрд, свідчать дані рейтингу Forbes. У першій трійці найвпливовіших — Рінат Ахметов, Віктор Пінчук і Костянтин Жеваго.

“76 учасників з першої сотні українського списку за рік збільшили свої статки… Як наслідок — вхідний квиток в сотню подорожчав на третину, до $125 млн. За рік список оновився на 21%: 14 учасників потрапили до переліку вперше, семеро — повернулися після перерви. Серед абсолютних новачків найбільше представництво — в IT і енергетиці”, — повідомляє Forbes.

Зазначається, що найбагатшим українцям зіграло на руку зростання котирувань ключових експортних товарів — нафти, сталі, пшениці та кукурудзи.

Рейтинг найзаможніших українців очолив власник “Метінвесту” і ДТЕК Ринат Ахметов. Його статок був оцінений у $7,6 млрд. На другому місці — Віктор Пінчук (“Інтерпайп”, $2,5 млрд), на третьому — Костянтин Жеваго (Ferrexpo, $2,4 млрд).

Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов посідають 4-е і 5-е місця відповідно, зі статком $1,8 млрд і $1,7 млрд. Шосте місце посіли Галина та Олександр Герега ($1,7 млрд). П’ятий президент і нинішній народний депутат Петро Порошенко розташувався в рейтингу на 7-му місці зі статком у $1,6 млрд.

Також до списку найбагатших українців потрапили й депутат від партії “ОПЗЖ” Віктор Медведчук ($620 млн), власник компанії МХП Юрій Косюк ($780 млн), співвласники мережі магазинів АТБ Геннадій Буткевич ($530 млн), Віктор Карачун та Євген Єрмаков (доходи обох оцінені в $505 млн), співвласники інтернет-магазину Rozetka Владислав та Ірина Чечоткіни ($470 млн), девелопер Вагіф Алієв ($460 млн), а також Дмитро Фірташ ($420 млн).

Під статком бізнесмена Forbes розуміє оцінку вартості належних йому активів: акцій компаній, нерухомості, транспортних засобів, предметів мистецтва, рахунків у банках і готівки. Ліквідні акції публічних компаній були оцінені за ринковою вартістю станом на 9 квітня 2021 року.

Як писали раніше Investory News, кількість мільярдерів у світі досягла 3,228 тис., що стало новим рекордом. Китай залишається лідером за кількістю найзаможніших людей.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram