Новини
31 Жовтня 2021
706

У Техасі з’явиться найбільший у світі надрукований на 3D-принтері район

Пристрій використовуватиметься під час створення основи для будівель

Фото: Hightech.fm

Компанія Icon закінчила будівництво чотирьох будинків в Остіні, столиці штату Техас. Під час роботи використовували конструкції, зроблені за допомогою 3D-друку, повідомляє Hightech.

Після здачі будинків фірма об’єдналася з компанією Lennar, щоб реалізувати новий незвичайний проєкт — збудувати 100 будинків за допомогою 3D-друку. Поки що немає інформації, де розпочнеться будівництво та яке буде планування.

Однак в Icon заявили, що кожен будинок призначатиметься для однієї родини та матиме не більше одного поверху. На даху будівлі встановлять сонячні панелі, щоб зменшити споживання електроенергії. Автори наголошують, що будинки не будуть схожі один на одного, кожен матиме свою концепцію.

Всі деталі надрукують на 3D-принтері Icon Vulcan model: він видавлюватиме цементну суміш шарами, щоб створити базову структуру кожного будинку. Після цього будівельники встановлять на каркас дах, двері, вікна, а також принесуть меблі.

Початок реалізації проєкту запланований на 2022 рік. Вартість та орієнтовна дата закінчення робіт не уточнюються.

Раніше Investory News писали, що у Нідерландах з’явився перший житловий будинок, надрукований на 3D-принтері. Оренда коштує як і “звичайне” житло для наймання, а ось інтер’єри у нього далекі від звичайних.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram