Новини
11 Квітня 2023
436

У Техасі хочуть випустити національний цифровий актив штату

Він має бути підкріплений золотом

Два техаські сенатори Брайан Гьюз і Марк Дораціо запропонували створити національну цифрову валюту штату, повідомляє News Bitcoin.

За задумом законотворців, кожна монета ототожнюватиме частку тройської унції золота. Сам дорогоцінний метал, водночас, перебуватиме в довірчому управлінні.

“Контролер встановлює цифрову валюту, підкріплену золотом, щоб кожна одиниця випущеної цифрової валюти була певною частиною тройської унції золота, яка перебуває в довірчому управлінні. Опікун має зберегти достатньо золота, щоб забезпечити погашення у золоті всіх одиниць цифрової валюти, випущених і ще не погашених на гроші чи золото”, — йдеться у законопроєкті Техасу.

Запропонована цифрова валюта, забезпечена золотом, зберігатиметься у трастовому фонді, контрольованому державним контролером. У законопроєкті зазначається, що “певні гроші та депозити, що зберігаються у трасті, не підлягають законодавчому асигнуванню”.

Крім того, техаські законодавці зазначають, що, “створюючи цифрову валюту, контролер повинен створити засіб, який гарантує, що особа, яка володіє цифровою валютою, може легко передати цифрову валюту будь-якій іншій особі в електронному вигляді”.

Сенатори оприлюднили пропозиції на тлі активної боротьби своїх колег із можливим випуском цифрової валюти центрального банку (CBDC) США.

Золотий стандарт вже давно скасовано у Сполучених Штатах, і якщо законопроєкт отримає підтримку, Міністерство фінансів США може не схвалити спробу Техасу створити цифрову валюту, забезпечену золотом. Уряд США пригнічував приватне створення альтернативних валют, забезпечених золотом, закривши штаб-квартиру Bernard von NotHaus Liberty Dollar 18 березня 2007 року. Тоді Федеральне бюро розслідувань (ФБР) конфіскувало приблизно дев’ять тонн золота і срібло.

Нагадаємо, останні пів року українці майже не купують безготівкову валюту.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram