Новини
16 Квітня 2020
972

У Tesla з’явився перший у світі інтернет-магазин на платформі Alibaba

Його відвідувачі зможуть отримувати післяпродажні послуги для автомобіля та купувати запчастини

Фото: Aly Song

Американський виробник електромобілів Tesla відкриває в Китаї свій інтернет-магазин на платформі Taobao, що належить Alibaba, повідомляє The Wall Street Journal.

Фірмовий магазин буде надавати клієнтам послуги з післяпродажного обслуговування машин, також там можна буде купити запчастини і додаткові комплектуючі для вироблених в країні моделей.

На платформі передбачена опція попереднім записом на тест-драйви (доступні електромобілі Model S, Model X і Model 3).

“Магазин Tesla з’явився на сайті taobao.com в четвер і почне продаж автомобільних запчастин Tesla та супутніх товарів 21 квітня”, — пише видання.

Таким чином, на думку WSJ, це стане завершальним кроком американського виробника електромобілів, спрямованим на завоювання найбільшого у світі автомобільного ринку.

При цьому наголошується, що автомобілі Tesla поки не можна купити через інтернет-магазин, але потенційні покупці можуть запросити тест-драйви.

Завод Tesla в Шанхаї, який став першим заводом автовиробника за межами США, відкрився в кінці минулого року.

Американська компанія Tesla Motors заснована у 2003 р. як розробник і виробник електромобілів і технологій, пов’язаних з ними. Штаб-квартира компанії знаходиться в Пало-Альто, штат Каліфорнія. Крім електромобілів, компанія за власною технологією виробляє батареї та електродвигуни та продає іншим автомобільним компаніям, зокрема Toyota і Daimler.

Alibaba Group є найбільшою інтернет-компанією Китаю і працює у сфері електронної комерції з 1999 р. Групі також належать кілька дочірніх компаній та інтернет-майданчиків: Alibaba Pictures, Alibaba.com, AliExpress.com, Taobao.com, Tmall.com.

Нагадаємо, компанія Tesla Ілона Маска відзвітувала про виробничі показники  за перший квартал 2020 р. Автовиробник збільшив виробництво — випустив 102,627 тис. і відправив 88,4 тис. електромобілів. Підприємство працювало всупереч пандемії Covid-2019.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram