Новини
15 Травня 2021
764

У Tesla запатентували систему, яка змушує водіїв користуватися пасками безпеки

Електромобіль не зрушить з місця, допоки не спрацюють датчики, що відповідають за цю функцію

Фото: Teslamotors

Tesla запатентувала нову розробку, яка не допустить поїздок з непристебнутим ременем безпеки. Система отримала назву Improper seatbelt usage detection (ISUD) — автомобіль не рушить з місця, якщо зафіксує некоректне використання ременя безпеки.

Компанія Tesla подала заявку на патент ще 2019-го, проте отримала його тільки зараз. За дивним збігом, видача документа збіглася з низкою інцидентів і розслідувань, пов’язаних з безпекою електричних авто, повідомляє Укравтопром.

У 2020 році в мережі з’явилося відео, на якому блогер спочатку вдав, що спить за кермом Tesla, а потім і зовсім приліг на задньому дивані, накрившись ковдрою. Автопілот електричного авто цьому значення не надав і продовжив рух з порожнім кріслом водія, як ні в чому не бувало.

Однак особливої ​​гостроти проблема набула у квітні 2021-го, коли внаслідок фатальної аварії, під час якої за кермом розбилася Tesla нікого не було. Після дивної події експерти Consumer Reports провели експеримент і змогли довести, що автівку нескладно “обдурити” та змусити їхати без водія.

Як результат — ISUD покликана усунути ці недоліки. Система покладається на інформацію з датчиків, вбудованих у крісла та сам ремінь безпеки.

“Якщо ISUD виявить, що ремінь пристебнутий неправильно, вона покаже відповідне повідомлення на екрані системи мультимедіа, надішле повідомлення на телефон власника або включить звуковий сигнал. При цьому електричне авто не зрушиться з місця”, — йдеться у повідомленні.

Коли система Improper seatbelt usage detection буде влаштована у майбутні автівки Tesla, наразі ще невідомо.

Нагадаємо, Tesla тимчасово зупинила продаж своїх електромобілів за біткоїни через неекологічний спосіб видобутку цієї криптовалюти.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram