Новини
6 Лютого 2020
738

У Tesla антирекорд: Акції компанії впали майже на 18% після стрімкого зростання

За день капіталізація знизилася на $30 мільярдів

Акції автомобільної компанії Tesla подешевшали після шестиденного зростання, повідомляє Bloomberg.

Під час торгів на Nasdaq у середу, 5 лютого, вони знизилися до понад 20%, з $845 до $704. До вечора ситуація трохи стабілізувалася й падіння скоротилося до 17%. До моменту закриття торгів акції Tesla продавалися по $734. Капіталізація компанії за день упала на $30 млрд і досягла $132,43 млрд.

“Зниження стало наслідком повідомлення, яке опублікував у китайській соціальній мережі Weibo віцепрезидент Tesla Тао Лін, повідомивши, що постачання автомобілів із заводу у Шанхаї будуть тимчасово припинені, а відновлення роботи виробництва очікується 10 лютого, – пише видання. – Закриття заводу пояснюється вимогами китайської влади розпустити робітників через карантин, пов’язаний з коронавірусом”.

Як зазначає Reuters, попри значне падіння, котирування Tesla все одно на 25% вище, ніж тиждень тому, коли компанія відзвітувала про квартальний прибуток. Крім того, зниження вартості акцій аналітики пояснюють не тільки проблемами на заводі у Шанхаї, який Ілон Маск називав важливою ланкою у плані виробництва 500 тис. автомобілів на рік, а ще й загальною переоцінкою паперів.

“Tesla росла швидше Amazon, Apple й Alphabet, хоча серйозних передумов для цього не було”, – зазначив Раджвінд Джилл, аналітик компанії Needham.

Цінні папери Tesla почали дорожчати після публікації вдалих фінансових показників за III квартал 2019 року, зростання підкріпилося даними за IV квартал і за 2019 рік у цілому.

Нагадаємо, 4 лютого ринкова капіталізація Tesla перевищила $140 млрд, зробивши компанію другим за вартістю виробником автомобілів.

Раніше, наприкінці січня капіталізація Tesla вперше перевищила $100 мільярдів, таким чином компанія першою з американських виробників автомобілів досягла такого показника.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram