Новини
10 Серпня 2022
467

У Тернополі поставили першу сонячну енергетичну систему

SmartFlower виробляє на 40% більше енергії, ніж традиційні стаціонарні сонячні панелі

У Тернополі представили першу в Україні інноваційну сонячну енергетичну систему Smartflower, повідомили в Тернопільській міській раді.

SmartFlower використовує робототехніку та автоматизацію для інтелектуального відстеження сонця, виробляючи на 40% більше енергії, ніж традиційні стаціонарні сонячні панелі.

Під час заходу сонця Smartflower автоматично складається та очищається, щоб підтримувати максимальне використання сонячної енергії.

Номінальна потужність сонячної системи становить 2,5 кВт, відтак за рік можна отримати від 4000 до 6200 кіловатів енергії залежно від погоди та клімату.

Конструкцію Smartflowers потрібно зібрати після доставки та вмонтувати в землю. Установка складається з 12 пелюсток, що обертаються під кутом 90 градусів. Вони працюють із двовісною системою відстеження, тому завжди дивляться на сонце, що підвищує продуктивність на 10%. Їх піднесена конструкція також дозволяє панелям охолоджуватися природним шляхом, підвищуючи їх ефективність.

Один із недоліків Smartflowers — ціна. Уся конструкція обійдеться в $25 000 до $30 000, що значно дорожче, аніж вартість сонячних панелей на даху. Також для монтування Smartflowers потрібно трохи більше місця.

Як писали раніше Investory News, Україна має достатньо електроенергії для експорту до Європи. Інтеграція ринків дасть Україні гарантію для безперебійного постачання електроенергії у разі потреби.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram