Новини
14 Листопада 2021
784

У Таїланді відкрили найбільшу у світі плавучу сонячну електростанцію

Її потужність становить 45 мегаватів

Найбільша у світі плавуча сонячна електростанція розпочала комерційну експлуатацію на греблі Сіріндхорн у північно-східній провінції Убонратчатхані. Проєкт об’єднує нещодавно збудовані плавучі сонячні ферми та чинну гідроелектростанцію, повідомляє EGAT.

Більш ніж 144 тис. сонячних панелей, встановлених приблизно на 120 га води, забезпечуватимуть потужність до 45 МВт. Проєкт реалізований тайською Grimm Power Public Company Ltd та китайською China Energy Engineering Corp.

Як повідомляє Управління з виробництва електроенергії Таїланду (EGAT), гібридна установка, призначена для вироблення електроенергії як сонячними панелями, так і гребельними турбінами, може продовжити безперервний період вироблення електроенергії та зменшити коливання й невизначеність, які типові для відновлюваних джерел енергії.

“Цей проєкт допоможе Таїланду скоротити викиди вуглекислого газу на 47 тис. т на рік”, — розповів заступник начальника відділу міжнародного інжинірингу China Energy Engineering Corp Мен Чунвей.

Надалі EGAT планує продублювати проєкт ще на 15 електростанціях у всій країні, щоб досягти загальної потужності 2725 МВт.

Глава EGAT Буняніт Вонгрукміт заявив, що при реалізації проєкту особлива увага приділялася охороні навколишнього середовища. І сонячні панелі, і плавуча платформа були вбудовані екологічно безпечним чином, при цьому сонячні панелі були встановлені під кутом. Це було зроблено, щоб максимально знизити вплив на підводне середовище, дозволяючи сонячним променям проникати у воду.

Місцевий уряд також заявив, що планує зробити проєкт туристичною пам’яткою та відкрити його для відвідувачів з початку наступного року, що забезпечить додаткові робочі місця та принесе дохід місцевим мешканцям.

Раніше Investory News дізнавалися, що сталося із зеленою енергетикою під час пандемії. Докладніше — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram