Новини
10 Травня 2022
573

У світі через війну подорожчають м’ясо та яйця

“Щойно з кінця липня деякі країни не побачать великого нового потоку зерна з українських портів, там розпочнеться панічний настрій”

Ціни на м’ясо і яйця в багатьох країнах світу найближчим часом можуть зрости на 20-30%. Про це міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський заявив на брифінгу, пише УНІАН.

“Наслідки збройної агресії росії на продовольчу безпеку світу є зрозумілі та очевидні. Інше питання у тому, що їх ще до кінця не відчули, бо є ще сформовані резерви. Деякі країни, як-от Китай, торік формували значно більші резерви, ніж в інші часи. Інші країни, наприклад Північної Африки та Близького Сходу, мають певні запаси зерна, але тільки до нового врожаю”, — зазначив він.

За його словами, щойно з кінця липня деякі країни не побачать великого нового потоку зерна з українських портів, там розпочнеться панічний настрій, бо це буде для них критично, враховуючи, що переплати на ринку є вже зараз, але поки що вони не настільки болючі.

Сольський додав, що дефіцит українського зерна вже показує на всіх харчових продуктах у будь-якій країні світу.

“Я думаю, що це відчують навіть ті країни, які про це раніше ніколи не задумувались. Адже зерно потрібне для отримання багатьох продуктів, зокрема м’яса та яйця, тому ціни на них найближчим часом можуть зрости на 20-30%”, — наголосив міністр.

Тим часом в Україні протягом квітня середня роздрібна ціна свинини зросла на 1 грн/кг — з 130 до 131 грн/кг в середньому. Найпомітніше — на 2,2-2,5 грн/кг чи 1,3-1,7% — зросли ціни на преміальні сезонно популярні частини: стейк, вирізку, корейку без кістки, ошийок.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram