Новини
26 Квітня 2023
260

У суднобудівних компаній рф закінчуються деталі

Корабельні зупиняють виробництво танкерів через санкції

У російського суднобудівного гіганта United Shipbuilding Corp. закінчуються ключові деталі, що призводить до затримки чи зупинки виробництва танкерів та океанських суден, необхідних країні для перевезення нафти та вантажів, пише Finance.ua.

Водночас на заводі “Зірка” спостерігається нестача імпортних двигунів.

Найбільші російські корабельні щосили намагаються знайти досить гребних гвинтів і деталей двигунів.

Незабаром після того, як росія вдерлася в Україну, США та Європа вдарили по росії санкціями та експортним контролем, які порушили потік деталей двигунів, гвинтів та паливних насосів.

Державна компанія United Shipbuilding, або Обʼєднана суднобудівна компанія (ОСК), перебуває під санкціями з 2014 року, але її проблеми з отриманням обладнання та іноземних фахівців для встановлення деталей “набули системного характеру” після лютого 2022 року, заявив представник компанії.

Деякі керівники кажуть, що російський суднобудівний сектор зіткнувся з найбільшою проблемою після розпаду Радянського Союзу та очікують, що тисячі робочих місць на верфях та допоміжних підприємствах зникнуть наступного року.

Консультант з інвестицій у росії INFOline сказав, що минулого року місцеві верфі здали на 20% менше суден, ніж у 2021 році. ОСК торік виготовила лише чотири судна, тому що гвинто-кермові колонки, виготовлені в Німеччині, більше не поставляються, кажуть джерела.

Керівники російських судноплавних компаній кажуть, що верфі намагаються виробляти деякі дефіцитні деталі самостійно або замінювати їх імпортом з Китаю, але створення нових ланцюжків постачання у суднобудуванні вимагає часу і збільшує витрати.

Менеджер заводу “Зірка” сказав, що нестача імпортних двигунів заважає виробництву на його підприємстві, а для виробництва деяких з цих деталей у росії потрібно кілька років.

Верфі лобіюють у кремля підтримку та субсидії, наприклад, скасування податків та штрафів за несвоєчасне постачання.

ОСК та суднобудівний комплекс “Зірка” є двома найбільшими верфями росії за обсягами замовлень. Вони виробляють кораблі від атомних підводних човнів та військово-морських фрегатів до криголамних танкерів та пасажирських суден.

Їхні клієнти в основному з росії, і виробничі проблеми в основному будуть відчуватися всередині країни.

Раніше Investory News писали, що Японія та ЄС залишать деякі статті експорту до росії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram