Новини
12 Листопада 2020
987

У столиці на Оболоні з’явиться новий муніципальний хаб

Відкриті простори стануть платформою для співпраці зацікавлених у розвитку міста та району

В Оболонському районі Києва відкриють новий муніципальний громадський простір, повідомляє прес-служба КМДА. У березні цього року в Києві з’явився перший муніципальний відкритий громадський простір VCENTRI HUB, який став діалоговим майданчиком для представників влади, бізнесу та громадськості. Тепер міська влада планує відкрити подібні заклади в кожному з районів міста.

“Навіть в умовах карантину хаб виявився необхідним для представників громадськості. Він став додатковим засобом розширення можливостей громади. Тому ми вирішили запровадити таку практику діалогових майданчиків і в районах”, — розповіла заступниця голови КМДА Марина Хонда.

За її словами, першим стане саме Оболонський район столиці, де вже приступили до облаштування приміщення.

“Впевнені, що найближчими роками подібні відкриті простори стануть платформою для співпраці зацікавлених у розвитку міста та району”, — зазначила Хонда.

Вона також додала, що на базі таких районних громадських просторів відбуватимуться обговорення міських політик, громадські консультації та інша громадська активність. Також, такі соціальні ініціативи підсилять можливості спільного планування та управління містом.

Нагадаємо, на Русанівці в столиці ремонтують кінотеатр “Краків”. Тепер там буде культурний центр і концертно-театральний хаб. А от на Либідській готуються до реконструкції “Тарілки”: у приміщенні розташують різні концертні майданчики так, що події не заважатимуть одна одній.

Як писали раніше Investory News, Європейський банк реконструкції та розвитку підписав угоду про пакет фінансування в розмірі €36,5 млн, в рамках якого Хмельницький приєднається до програми “Зелені міста”. Реалізація даного проекту скоротить викиди CO2 на 100 тис. тонн у рік.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram