Новини
26 Вересня 2022
419

У США зобов’яжуть виробників авто запобігати нетверезому водінню та перевищенню швидкості

Для цього автомобілі оснащуватимуться новими технологіями

Національна рада з безпеки на транспорті (NTSB) звернулася до Національної адміністрації безпеки дорожнього руху (NHTSA) з проханням розглянути питання про те, щоб нові автомобілі були оснащені технологією виявлення нетверезого водія в салоні, яка обмежувала б або забороняла людині керувати своїми транспортними засобами, повідомляє ITC.

Рекомендація була складена після масштабної аварії в Авеналі, штат Каліфорнія, в перший день 2021 року, внаслідок якої загинули дев’ятеро людей, зокрема сімох дітей. Згідно зі звітом NTSB, ДТП спровокував водій позашляховика, який перебував під впливом алкоголю та перевищував швидкість.

“Технології могли б запобігти аварії. Також вони можуть запобігти десяткам тисяч смертельних випадків внаслідок аварій, пов’язаних з водінням у нетверезому стані та перевищенням швидкості, які щороку відбуваються в США”, — заявила голова NTSB Дженніфер Хоменді.

Водіння у стані алкогольного сп’яніння є основною причиною аварій із травмами на автомагістралях. Лише 2020 року зареєстровано близько 11 654 загиблих — 30% усіх смертельних дорожньо-транспортних пригод сталися з вини п’яних водіїв.

Цікаво, що шведський автовиробник Volvo днями анонсував вихід електрокара, оснащеного датчиками та камерами, здатними виявити водіння напідпитку. Volvo EX90 буде представлена ​​9 листопада і покликана замінити нинішній флагман компанії — позашляховик XC90 (до 2030 Volvo планує перейти на виробництво повністю електричних автомобілів).

Нагадаємо, Jeep випустить чотири електричні позашляховики до 2025 року. Зокрема з’являться абсолютно нові моделі Recon та Wagoneer S.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram