Новини
15 Липня 2020
971

У США власники повільних iPhone отримають від Apple компенсацію до $500

Усе через суперечку, коли компанію звинуватили в навмисному уповільненні роботи смартфонів

Американські власники iPhone зможуть отримати від Apple компенсації на суму до $500 у рамках врегулювання справи, що пов’язана з повільною роботою смартфонів. Для охочих вимагати гроші навіть було створено окремий сайт, повідомляє Forbes.

Так, у березні Apple погодилася виплатити до $500 млн, щоб врегулювати спір, у рамках якого компанію звинувачували в навмисному уповільненні роботи старих версій iPhone з метою змусити користувачів оновити девайс або встановлену в нього батарею.

“Користувачі стверджували, що якість роботи їх смартфонів погіршувалася після установки оновлень. Apple своєю чергою пов’язувала проблеми з впливом мінливих температур або активним використанням комплектуючих”, – йдеться у повідомленні.

У результаті компанія не визнала, що робила щось неправомірне, проте виплатити компенсації офіційно погодилася, аби уникнути необхідності витрачати кошти на продовження розгляду.

“Скандал навколо роботи iPhone виявився настільки масштабним, що навіть отримав назву Batterygate. Подібні назви в англійській мові даються різним явищам, щоб провести аналогію з Вотергейтським скандалом, що закінчився відставкою президента США Річарда Ніксона”, – пише видання.

Тепер компенсацію від Apple може отримати будь-який американець, який володіє або володів iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus або SE, а також користувався системою iOS 10.2.1 або більш пізньої її версією. На неї також можуть претендувати власники iPhone 7 або 7 Plus, які працювали на iOS 11.2 або більш пізніх версіях системи.

Згідно з документами справи, Apple готова надати близько $25 на один девайс, що відповідає вимогам, якщо загальні витрати не перевищать $500 млн. Однак якщо загальна сума вимог не перевищить $310 млн, сума кожної з виплат може бути збільшена до $500.

Нагадаємо, наприкінці червня Apple презентувала оновлення для операційних систем. І оголосила, що відмовиться від процесорів Intel – замість них будуть власні чіпи компанії.

А ще Apple стала беззаперечним лідером у сегменті дорогих смартфонів. Найбільш продавана модель у першому кварталі 2020 року – iPhone 1.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram