Новини
5 Серпня 2021
494

У США тестуватимуть дорогу з магнітного цементу, який заряджає електромобілі

Матеріал на основі фериту здатний заряджати електромобілі з акумулятором потужністю від 200 Вт до 250 кВт

Департамент транспорту Індіани (INDOT) оголосив про спільний проєкт з Університетом Пердью і німецьким стартапом Magment із розробки першої у світі дороги з магнітного цементу, яка дозволить заряджати електромобілі під час руху, пише Engadget.

Magment не розкриває детальний склад свого магнітного цементу, але стверджує, що матеріал на основі фериту легко виготовляється у великих кількостях і здатний заряджати електромобілі з акумулятором потужністю від 200 Вт до 250 кВт.

Проєкт штату Індіана буде розділений на три етапи. На першому і другому етапах INDOT і інженери з Університету Пердью будуть проводити випробування, аналізувати витрати й оптимізувати склад дорожнього покриття. З цією метою місцевий уряд виділить кошти на будівництво невеликої дорожньої ділянки в кампусі університету у Вест-Лафейетт.

Якщо перший і другий етапи пройдуть успішно, INDOT побудує випробувальний стенд довжиною 400 м, на якому буде протестована зарядка великогабаритної техніки — будівельних вантажівок і тягачів — з високою потужністю (200 кВт і вище).

Перші випробування заплановані на серпень цього року. У разі успішного завершення всіх трьох етапів, INDOT планує використовувати технологію на державній автомагістралі, яка проходить через Індіану.

Проєкт є частиною державної ініціативи “Підвищення стійкості за допомогою енергетичної інфраструктури для електрифікації доріг” (ASPIRE). Magment підтримує Центр інженерних досліджень США, Національний науковий фонд, Національний санітарний фонд, а також кілька інвесторів з приватного сектора.

Magment — не єдина компанія, яка планує перетворити звичайні дороги в системи для зарядки електротранспорту. Ізраїльський стартап Electreon Wireless працює над аналогічною технологією, але використовує більш примітивну систему — мережу зарядних котушок, розташованих під асфальтом. Electreon вже реалізувала кілька успішних проєктів у Німеччині, Італії, Швеції та Ізраїлі.

Нагадаємо, компанія Audi зробила прогноз на охоплення електромобілями половини світового ринку до 2030 року. Вони вже помітно переважають у попиті й лідирують з екологічності cеред авто з двигунами внутрішнього згоряння і гібридними автомобілями.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram