Новини
15 Січня 2020
949

У США пропонують виділити понад $1 мільярд на боротьбу з впливом Huawei

На субсидування компаній, що спеціалізуються на 5G-технологіях, можуть виділити не менше $750 мільйонів

Американські сенатори Річард Берр  та Марк Уорнер запропонували Білому дому субсидувати компанії, які конкурують з китайською Huawei Technologies у галузі надання послуг з впровадження 5G, повідомляє газета The Wall Street Journal.

Зазначається, що мова йде про фінансову допомогу американським компаніям, які займаються впровадженням 5G, у розмірі близько $750 млн. Їх повинні виділити до 2025 року з коштів, які Федеральна комісія США з питань зв’язку отримує від продажу ліцензій на використання частот.

“Також пропонується створити окремий фонд та направити в нього $500 млн, й використати їх для стимулювання закупівлі зарубіжними мобільними операторами обладнання конкурентів Huawei (найближчими є шведська Ericsson і фінська Nokia Corp.)”, – пише видання.

І додає, що таке рішення викликане стурбованістю сенаторів швидким зростанням впливу компанії Huawei у галузі 5G. “На їх думку, фінансування досліджень і розробок у галузі 5G-технологій допоможе невеликим компаніям США поліпшити їхні позиції на ринку країни”, – йдеться у повідомленні.

Видання також нагадує, що Міністерство торгівлі США нещодавно передало адміністративно-бюджетному управлінню при президентові положення, що заборонять американським компаніям продавати обладнання Huawei, випуском якого займаються зарубіжні підрозділи компанії.

Нагадаємо, наприкінці листопада минулого року, Міністерство торгівлі США надало Microsoft Corporation спеціальну ліцензію, що дозволяє продаж програмного забезпечення китайській телекомунікаційній корпорації Huawei.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram