Новини
23 Грудня 2021
639

У США перевірять 580 тисяч автомобілів Tesla

Основна причина — водії грають за кермом на центральній консолі під час руху

Національне управління дорожньої безпеки США (NHTSA) почало розслідування інформації про те, що Tesla дозволила грати в ігри на сенсорному екрані, розташованому на центральній консолі електромобіля прямо під час руху, повідомляє Forbes.

Регулятор має намір перевірити майже 580 тис. автомобілів Tesla моделей 3, S, X та Y, проданих з 2017 року до теперішнього часу.

“Автомобілі Tesla, оснащені функцією “Гра для пасажира” (Passenger Play), дозволяють ігровому процесу розвиватися на центральному передньому сенсорному екрані під час руху, що може відволікти водія”, — описало суть проблеми NHTSA.

Один із власників Tesla повідомив регулятору, що можливість грати під час руху стала доступною в автомобілях Tesla з функцією Passenger Play у грудні 2020 року. Раніше ця функція включалася лише тоді, коли автомобіль перебував у режимі паркування.

The New York Times 7 грудня повідомила, що за оновленого софту Tesla додала в Passenger Play три гри, зокрема й Solitaire, супроводивши їх попередженням: “Гра під час руху призначена лише для пасажирів”.

Passenger Play вимагає у водія підтвердження, що гравцем є пасажир. “Але водій також може грати у гру, просто натиснувши кнопку”, — з’ясувало видання. Один з автовласників підтвердив, що зумів запустити гру, перебуваючи за кермом і під час руху.

За оцінкою Міністерства транспорту, за перші шість місяців 2021 року у ДТП у США загинуло 20 160 осіб, що на 18,4% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Однією з головних причин зростання смертності є відволікання водієм уваги від дороги. За даними NHTSA, 2019 року це спричинило загибель 3142 осіб.

Система автопілота Tesla останніми роками критикує експертів, оскільки дозволяє водіям на тривалий час прибирати руки з керма. NHTSA зазначає, що з 2016 року це спричинило загибель як мінімум 12 водіїв Tesla, які рухалися в режимі автопілота.

Reuters нагадує, що в серпні регулятор розпочав розслідування роботи системи “автопілот” у 765 тис. Tesla після серії зіткнень електромобілів із припаркованими машинами екстреної допомоги.

Нагадаємо, наприкінці жовтня капіталізація Tesla вперше перевищила $1 трлн. При цьому електромобіль Model 3 у вересні став найпопулярнішим в Європі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram