Новини
2 Серпня 2021
686

У США опублікували доповідь про витік коронавірусу з лабораторії в Китаї

Виявилося, що перші випадки зараження коронавірусом виникли навіть не в листопаді 2019 року

Республіканці з Палати представників США за підсумками розслідування дійшли висновку, що коронавірус виник у лабораторії в китайському місті Ухань. Член комітету із закордонних справ Палати представників Майкл Маккол опублікував доповідь з аргументами на користь теорії про витік вірусу, повідомляє видання Hill.

“В той час, як ми продовжуємо розслідувати причини пандемії COVID-19, я вважаю, що прийшов час повністю виключити ринок морепродуктів як джерело спалаху захворювання. Замість цього, як показано в цьому звіті, незаперечні докази говорять про те, що всі дороги ведуть до Уханського інституту вірусології”, — йдеться в доповіді Маккола.

Республіканець вказав, що лабораторія проводила дослідження мутацій вірусу, щоб збільшити його заразність і вивчити ефективність профілактичних заходів. До того ж на його думку, це відбувалося в небезпечних умовах. Також у доповіді йдеться про те, що перші випадки зараження коронавірусом виникли в серпні або вересні 2019 року, а не в середині листопада, як вважалося раніше.

Майкл Маккол закликав Конгрес ухвалити закон про санкції щодо вчених лабораторії в Ухані та посадових осіб Комуністичної партії Китаю, які нібито заважали в боротьбі з пандемією. Він також вимагає викликати до суду американського експерта Пітера Дасзака, який заперечував лабораторну версію походження коронавірусу.

Вперше спалах коронавірусу зафіксували наприкінці грудня 2019 року в китайському місті Ухань на ринку морепродуктів. На початку 2021 року експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) відвідали Ухань для виявлення джерела інфекції. У березні ВООЗ повідомила, що місія не змогла встановити джерело коронавірусу. Водночас експерти назвали найбільш імовірною передачу вірусу від кажанів через проміжну тварину.

У травні президент США Джо Байден доручив американській розвідці подвоїти зусилля зі збору даних про походження коронавірусу. Газета The New York Times повідомляла, що розвідувальне товариство США має у своєму розпорядженні деякі дані, завдяки яким, імовірно, можна буде визначити походження коронавірусу.

Тим часом естонські вчені створили спрей від коронавірусу, що захищає від усіх видів штамів, що викликають найбільше занепокоєння.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram