Новини
3 Червня 2020
857

У США на фоні масових заворушень і пандемії дорожчають акції виробників зброї

Ринок й надалі очікує на зростання інтересу до вогнепальної зброї та попиту на нього

Акції американських виробників зброї дорожчають на фоні заворушень, що спалахнули в США після загибелі з вини поліції афроамериканця в Міннеаполісі, а також в умовах пандемії, повідомляє The Wall Street Journal.

Видання зазначає, що у вівторок, 2 червня, котирування Smith&Wesson Brands Inc. зросли на 13,8%, Sturm Ruger & Co. – на 6,2%. При цьому напередодні, 1 червня, вони додали у ціні 15,1% і 9,4% відповідно, випередивши індекс S&P 500, який піднявся на 0,4%.

За словами головного стратега Interactive Brokers Стіва Сосника, ринок очікує зростання інтересу до вогнепальної зброї та попиту на нього у результаті того, що наразі відбувається у світі.

“Події, які спровокували обвал фондових ринків цього року, наймовірніше, підтримали акції виробників зброї”, – зазначає видання. Так, капіталізація Smith&Wesson і Sturm Ruger з початку року збільшилася на понад 45%, у той час як S&P 500 знизився на 5,4%.

“Протягом останніх п’яти років акції цих компаній відставали від зростання індикатора”, – йдеться у повідомленні. Додається, що у березні в умовах поширення коронавірусу в США різко зросла кількість перевірок покупців зброї. Федеральне бюро розслідувань провело приблизно 2,4 млн перевірок за місяць – максимум з 1998 року.

На думку глави Sturm Ruger Крістофера Кіллойя, підвищення попиту на зброю може бути пов’язано зі спалахом коронавірусу, обмежувальними заходами на рівні штатів і зростанням занепокоєння за особисту безпеку.

“Після випадків масових розстрілів у США деякі інвестори почали позбавлятися від акцій виробників зброї. Крім цього, вартість паперів цих компаній чутлива до електоральних циклів і перспектив зміни законодавства”, – зазначає видання.

До того ж, цього року вони можуть зіткнутися з черговим коливанням котирувань у зв’язку з майбутніми президентськими виборами у Штатах.

Нагадаємо, на початку квітня американські фондові індекси втратили приблизно по 4%, при цьому індикатори Dow Jones і S&P 500 продемонстрували найгірший початок кварталу в історії.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram