Новини
9 Грудня 2021
523

У США мільярдеру назавжди заборонили бути власником антикваріату

Він роками полював за вкраденими артефактами, не турбуючись про законність

Американський мільярдер і один із найбільших у світі колекціонерів стародавнього мистецтва Майкл Стейнхардт отримав довічну заборону на володіння антикваріатом, пише CNN.

У межах угоди зі слідством він також погодився повернути вкрадені артефакти на суму $70 млн, щоб йому не висували кримінальних звинувачень. Як повідомила прокуратура Манхеттену за підсумками чотирирічного розслідування, це перший такий прецедент.

Під час обшуків у квартирі та офісі Стейнхардта слідчі виявили 180 викрадених артефактів. Вони були вивезені контрабандою з 11 країн, зокрема з Єгипту, Греції, Італії, Ізраїлю, Сирії та Туреччини.

Серед вилучених предметів давнини — церемоніальна посудина у вигляді голови оленя віком 2,4 тис. років, яку оцінюють у $3,5 млн, а також похоронна скринька з острова Крит віком 3,3 тис. років — її вартість $1 млн.

На фото: саме ті коштовні речі — похоронна посудина та скринька

За словами прокурора, мільярдер десятиліттями полював за вкраденими артефактами, не турбуючись про законність своїх дій та культурні збитки, які він завдавав усьому світу. Для поповнення своєї колекції Стейнхардт спілкувався із кримінальними авторитетами, розкрадачами гробниць та іншими шахраями.

Адвокати 81-річного колекціонера заявили — їхній клієнт задоволений, що розслідування окружного прокурора завершилося без пред’явлення будь-яких звинувачень. Вкрадені предмети будуть повернуті законним власникам.

2014 року видання Bloomberg назвало Стейнхардта “найбільшим трейдером Волл-стріт”, а журнал Forbes оцінює його нинішній капітал у $1,2 млрд.

Нагадаємо, у Великій Британії батько дарував синові пляшку The Macallan 18-річної витримки на кожен день народження. До 28 років молода людина зібрала колекцію, яку тепер продає, щоб купити власний будинок.

Раніше Investory News підготували добірку десяти коштовних речей, придбані за мільйони доларів на аукціонах. Деякі серед цих покупок людей зі значним статком не можливо пояснити. Далі — за посиланням.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram