Новини
22 Жовтня 2020
897

У США криптовалюту можна буде зберігати та продавати у гаманці PayPal

У жителів інших країн така можливість з’явиться у першій половині 2021 року

PayPal дозволить користувачам з США, починаючи з жовтня-листопада 2020 року купувати, продавати та зберігати криптовалюту у своїх гаманцях. Платіжна система отримала ліцензію на криптовалюту від Департаменту фінансових послуг штату Нью-Йорк, про це йдеться у повідомленні компанії.

Так, з початку 2021 року абоненти PayPal зможуть використовувати криптовалюту для здійснення покупок у 26 млн партнерів майданчика. “Клієнтам компанії будуть доступні операції з біткоїнами, а також з криптовалютами Ethereum, Bitcoin Cash і Litecoin”, – йдеться у повідомленні.

Додається, що користувачі зможуть безкоштовно зберігати криптовалюту, а до 31 грудня також купувати й продавати її без комісії. У жителів ряду інших країн, проте у яких саме – наразі не уточнюється, ця можливість з’явиться у першій половині 2021 року.

Крім того, криптовалюта буде доступною й у сервісі мобільних платежів Venmo, що належить PayPal.

Як зазначив глава PayPal Ден Шульман, цей крок стимулює глобальне використання криптовалюти. “У такий спосіб компанія підготується до використання у майбутньому цифрових валют від центральних банків країн”, – вважає він.

І додає, що перехід до цифрових форм валют неминучий, що принесе явні переваги з точки зору фінансової доступності, ефективності, швидкості та стійкості платіжної системи; а також здатності урядів швидко розподіляти кошти серед громадян.

На фоні новини акції PayPal додали 3,55% у ході торгів на Нью-Йоркській біржі та 15% за останні три місяці.

Тим часом на Багамських островах запустили цифрову валюту центрального банку, у результаті Sand Dollar стала доступна всім жителям архіпелагу.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram