Новини
14 Грудня 2020
1 149

У Швеції відмовляються від готівки

Цього року її використання у країні знизилося до історично мінімального рівня

Влада Швеції прийняла рішення повністю відмовитися від використання в країні готівкових грошей. У планах до 2022 року закінчити масштабне дослідження, про початок якого вже оголосив міністр фінансів Пер Болунд, і завдяки якому з’явиться цифрова крона, повідомляє Bloomberg.

Видання наголошує, що це не перший раз, коли шведська влада приділяє увагу розробці цифрової валюти. “Місцевий центробанк, формально незалежний від уряду, вже проводить відповідний експеримент спільно з міжнародною консалтинговою компанією Accenture”, — йдеться у повідомленні.

У 2020 році використання готівки у Швеції знизилося до історично мінімального рівня. На неї припадає менше ніж 10% від всіх платежів у країні. “У розрахунку на частку від національного ВВП це найнижчий результат у світі на цей час”, — зазначає видання.

Раніше з ініціативою розробки цифрової національної валюти виступала фінансова влада декількох країн, враховуючи Францію, Росію та Євросоюз.

Голова Європейського центробанку Крістін Лагард заявляла, що цифровий євро міг би сприяти розвитку фінансової системи та служити надійним засобом платежів на випадок катаклізмів.

Тим часом наприкінці жовтня багамські острови запустили державну цифрову валюту. Вартість Sand Dollar прив’язана до багамського долара, який своєю чергою — до долара США.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram