Новини
3 Березня 2022
481

У Росії зупинили збірку Lada через брак компонентів

На АвтоВАЗі стверджують, що це не пов’язано із санкціями

Російський автоконцерн “АвтоВАЗ” як мінімум на чотири дні зупиняє збірку автомобілів сімейства Lada. Про це повідомляє “Інтерфакс” із посиланням на представників компанії.

Таке рішення, за їх словами, було схвалено “у зв’язку з кризою, що продовжується, у постачанні електронних компонентів і з метою недопущення значного зниження рівня доходів співробітників компанії”.

Водночас на виробництвах у Тольятті та Іжевську 5 березня оголошується днем ​​простою зі збереженням заробітної плати. Період з 9 березня до 11 березня — днями простою з оплатою обсягом до двох третин від середньомісячного заробітку. Співробітники також можуть оформити ці дні як відпустку з повною оплатою.

Раніше російські “Ведомости” писали, що на АвтоВАЗі виникли проблеми з нестачею мікроелектроніки, що поставляється німецькою компанією Bosch. При цьому співрозмовники видання стверджували, що йдеться про плановий застій, і те, що відбувається, не пов’язане із санкціями. Bosch на запит газети не відповіли.

Нагадаємо, понад 70 світових компаній висловили протест у зв’язку із широкомасштабним вторгненням Росії в Україну та припинили співпрацю з агресором.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram