Новини
9 Квітня 2021
726

У Robinhood повідомили про шестикратне зростання кількості криптотрейдерів з початку 2021 року

А от кількість жінок, які торгують криптовалютою на цій платформі, збільшилася в сім разів

Популярний додаток для роздрібних інвесторів Robinhood повідомив, що у першому кварталі 2021 року в операціях з криптовалютою на цьому майданчику брало участь 9,5 млн користувачів, повідомляє Reuters з посиланням на повідомлення компанії. Це майже в шість разів більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Фінтех-стартап запустили у 2015 році як інструмент торгівлі на біржі, орієнтований на невеликих приватних інвесторів. Наприкінці січня додаток виявився в центрі скандалу через обмеження операцій з акціями GameStop та інших компаній, які скуповували користувачі Reddit. Приватні інвестори звинувачували Robinhood у зраді, вважаючи, що компанія продалася хедж-фондам.

Цікаво, що кількість жінок, які торгують криптовалютою на платформі Robinhood, за повідомленням компанії, з кінця 2020 року зросла у сім разів. Цьому сприяло зростання ціни біткоїна й підвищення загального інтересу до криптовалюти.

“Історично на фондовому ринку переважали чоловіки. І хоча зараз криптовалютою як і раніше більше торгують чоловіки, наші дані показують, що ситуація змінюється”, — йдеться у блозі Robinhood.

У компанії не уточнили, скільки зараз в цілому жінок-трейдерів на платформі, але розповіли, що 40% її клієнток торгують саме криптовалютою.

Опитування конкурента, торговельної платформи eToro, що проводився в лютому 2021 року, показало, що лише 15% біткоїн-трейдерів — жінки. На початку 2020 року їхня частка серед усіх трейдерів, за даними компанії, становила 10%, уточнює Business Insider.

Наприкінці лютого Robinhood заявила, що у 2021 році до її криптоплатформи приєдналися 6 млн нових клієнтів. За даними компанії, середній розмір транзакції становить близько $500.

Компанію заснували у 2012 році два випускники Стенфорда Влад Теньов і Байху Бхатт. Robinhood виступає як брокерська компанія та дозволяє торгувати акціями, ETF, опціонами, криптовалютою, а також частками акцій.

Нагадаємо, за даними агенціїї Bloomberg, Robinhood Markets, власник популярного додатка для торгівлі акціями, конфіденційно подала заявку на IPO в комісію з цінних паперів і бірж США (SEC).

Раніше Investory News писали, що українські посадовці задекларували біткоїнів на 75 млрд грн. Найбільша кількість власників задекларованих криптовалют працює у міських радах, Міністерстві оборони та Національній поліції.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram