Новини
2 Липня 2021
669

У режимі paperless: Українці отримуватимуть гарантійні талони в електронному виді

Новий закон допоможе скоротити кількість підроблених документів на експлуатацію

Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №4185, який дозволить надавати електронні гарантійні документи на товар. Це ще один крок до режиму paperless, який спростить життя як клієнтам, так і бізнесу. Про це йдеться у повідомленні Міністерства цифрової трансформації.

“Продовжуємо цифровізувати бізнес-процеси та спрощувати життя українцям. Законопроєкт дозволить продавцям надавати гарантійні документи на товар в електронному вигляді. Покупцям більше не потрібно зберігати чеки та гарантійні талони для ремонту чи обміну техніки, а компанії зможуть надавати швидкий та якісний сервіс без зайвих паперів”, — зазначив віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. 

Зазначається, що сьогодні українцям доводиться зберігати гарантійні талони та чеки в паперовому вигляді, а у випадку їх втрати людина не може отримати гарантійне обслуговування або заміну товару.

“Водночас сервісні центри великих брендів вже давно приймають товар у ремонт без паперових гарантій, перевіряючи інформацію у своїх внутрішніх базах”, наголосили в міністерстві.

І додали, що саме тому виникла необхідність врегулювати на законодавчому рівні надання експлуатаційних документів в електронному вигляді. Також цей закон допоможе значно скоротити кількість підроблених документів на експлуатацію.

Нагадаємо, у червні Верховна Рада ухвалила законопроєкт №5495 про особливості надання електронних публічних послуг. Документ визначає поняття електронних публічних послуг, автоматичного режиму й особливості механізму їх надання. Він спрямований на подолання законодавчих перешкод у цьому процесі.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram