Новини
18 Червня 2019
720

У прольоті: Boeing не отримав жодного замовлення на авіасалоні у Ле Бурже

Натомість у Airbus замовили 100 літаків для ALC і 14 лайнерів для Virgin Atlantic

У перший день найбільшого міжнародного авіакосмічного салону Paris Air Show у Ле-Бурже (Франція) компанія Boeing не повідомила про жодне нове замовлення на літаки. Як заявив глава Boeing Денніс Мюленбург, компанія не ставить за мету зібрати якомога більше замовлень на авіасалоні. “Для нас це можливість переконати клієнтів і постачальників, що ми домагаємося повернення 737 MAX на ринок”, – підкресли він, передає Інтерфакс-Україна.

У свою чергу конкурент Boeing – Airbus отримав замовлення на 123 літаки. Як повідомляється, американська компанія Air Lease Corporation (ALC) у ході авіасалону уклала угоду про наміри з європейським концерном. “Компанія має намір купити у неї 50 літаків A220-300, 27 супер дальномагістральних літаків A321XLR, розробка яких була анонсована в понеділок, а також 23 літаки A321neo”, – пише видання.

І додає, що загальний портфель замовлень ALC на літаки Airbus збільшився до 387 одиниць. “Що робить компанію третім за величиною замовником літаків Airbus серед лізингових компаній”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, твердий контракт на 14 літаків A330-900 загальною вартістю $4,15 млрд підписала й авіакомпанія Virgin Atlantic. “На даний момент Virgin експлуатує 40 широкофюзеляжних літаків Airbus й незабаром отримає перший з 12 замовлених А350-1000”, – зазначає видання.

До того ж, як раніше заявив очільник МВС Арсен Аваков на французькому авіасалоні Paris Air Show, Міністерство внутрішніх справ України закупить 13 українських літаків Ан-178 для бійців Національної гвардії та рятувальників ДСНС, передає прес-служба відомства.

“Контракт домовилися підписати вже цієї осені. Це перші літаки з українськими та європейськими, але без російських комплектуючих”, – заявив міністр. І додав, що через три роки літаки вже будуть на службі, а “вже цієї осені відбудуться демонстраційні польоти Ан-178 для МВС”.

У свою чергу президент авіаконцерну “Антонов” Олександр Донець розповів, що робота над виготовленням літаків наразі триває. “Ми досягли консенсусу з технологічних моментів, пов’язаних з комплектацією цієї машини. Реальна робота над літаками вже почалася. Це буде сучасний цифровий літак з сертифікатом експлуатації” – зазначив він.

Нагадаємо, витрати американської авіабудівної корпорації Boeing зростуть на $1 млрд через скорочення обсягу виробництва лайнерів Boeing 737 Max, обумовленого катастрофою двох літаків цієї моделі – в Індонезії та Ефіопії.

Також авіакомпанія МАУ скоротила кількість своїх рейсів в період літньої навігації. Основна причина – затримка постачання літаків Boeing 737 MAX, які повинні були почати роботу на регулярних рейсах МАУ з середини квітня цього року. У зв’язку з тим, що експлуатація даного типу літака припинена до завершення розслідування, постачання трьох Boeing 737 MAX для авіакомпанії МАУ відкладено.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram