Новини
12 Червня 2020
1 141

У пошуках інвесторів: Facebook готується запустити багатомільйонний венчурний фонд

Компанія вже знайшла “керівника з інвестицій” ним став Шабіх Різві з Google

Facebook наймає досвідчених інвесторів, які очолять новий “багатомільйонний” венчурний фонд, повідомляє Axios.

Видання зазначає, нещодавно компанія опублікувала вакансію “керівника з інвестицій”, який відповідатиме за венчурний фонд у “кілька мільйонів доларів”.

“Facebook шукала особу з 10-річним досвідом роботи в IT-індустрії, яка повинна буде управляти теперішнім портфелем, а також вкладатися в стартапи “нарівні з провідними венчурними компаніями та бізнес-ангелами”, йшлося в описі вакансії”, – зазначає видання.

І додає – пізніше компанія зняла оголошення та розповіла Axios, що знайшла людину на цю посаду. Допомагати в управлінні новим фондом буде Шабіха Різві, який раніше працював в Google та інвестиційних компаніях Kleiner Perkins і Gradient Ventures (належить Alphabet).

“Керівник фонду працюватиме в складі NPE (New Product Experimentation), підрозділі нових продуктів Facebook”, – йдеться у повідомленні.

Раніше NPE випускала експериментальні мобільні додатки – наприклад, сервіс для спільної роботи музикантів Collab і додаток для спортивних трансляцій Venue.

Нагадаємо, наприкінці березня Dating.com Group, одна з найбільших компаній знайомств, що нараховує близько 73 млн зареєстрованих користувачів, та має дохід у понад $250 млн, оголосила про створення корпоративного венчурного фонду на $50 млн, який інвестуватиме в компанії та проєкти у сфері знайомств.

А в Україні акціонери HD-group Сергій Чекальський, Борис Шестопалов і “УК Агросервіс 2000”, яка входить до складу HD-group, оголосили про створення інвестиційного фонду “Фондовий капітал”. Розмір активів інвестиційного фонду складе $20 млн.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram