Новини
12 Лютого 2021
884

У Південній Кореї побудують найбільшу у світі морську вітряну електростанцію

Вона обійдеться у $43 мільярди

Уряд Південної Кореї повідомив про підписання угоди на $43 млрд про будівництво найбільшого у світі морського вітроенергетичного комплексу.

Комплекс буде розташовуватися біля узбережжя в повіті Сінан на південному заході країни. Президент Південної Кореї Мун Чже Ін повідомив, що він буде в сім разів більше, ніж нинішня найбільша у світі морська вітряна електростанція.

“У нас є безмежний потенціал морської вітрової енергії з трьох сторін, і у нас є кращі у світі технології в суміжних областях”, — зазначив він.

Уряд розраховує, що максимальна потужність комплексу складе 8,2 гігавата, що еквівалентно потужності шести атомних електростанцій.

В угоді беруть участь 33 різні організації, зокрема регіональні уряди, виробник електроенергії KEPCO і великі приватні фірми, включаючи Doosan Heavy Industries & Construction і SK E & S.

Мун попередив, що для початку будівництва може знадобитися понад п’ять років, хоча уряд спробує прискорити процес. Минулого року Сеул оголосив про свою мету до 2030 року увійти до п’ятірки найбільших у світі морських вітроенергетичних комплексів.

Південна Корея також планує скоротити кількість своїх атомних електростанцій з 24 до 17 до 2034 року, скоротивши вироблення енергії в цьому секторі майже наполовину.

Південна Корея має мало власних енергоресурсів і, як і раніше імпортує вугілля, яке забезпечує близько 40% електроенергії країни. Влада заявила про мету досягти вуглецевої нейтральності до 2050 року.

Нагадаємо, Державне підприємство “Гарантований покупець” 4 лютого 2020 року виплатило 900 млн грн, отриманих від “Укренерго”, виробникам “зеленої” енергетики.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram