Новини
4 Жовтня 2021
470

У Південній Каліфорнії стався великий розлив нафти

Місцева влада назвала цей інцидент “екологічною катастрофою”

Фото: Gene Blevins/Reuters

Біля узбережжя Південної Каліфорнії стався витік нафти, що призвело до забруднення Тихого океану, а також загибелі риби й птахів, повідомляє Reuters.

Мер міста Гантінгтон-Біч Кім Карр, зазначила, що в океан витекло 3 тис. барелів нафти, а площа нафтової плями охоплює близько 13 кв. миль Тихого океану. Вона назвала цей інцидент “екологічною катастрофою”.

“Наші водно-болотні угіддя деградують, і частини нашої берегової лінії тепер покриті нафтою”, — сказала Карр.

Океан і берегова лінія пляжу були закриті на невизначений термін, пише Bloomberg. Влада Каліфорнії заборонила рибальство на прибережних територіях, постраждалих від розливу.

Фото: Reuters

Витік стався приблизно за 8 км від узбережжя Хантінгтон-Біч через прорив підводного трубопроводу, пов’язаного з нафтовою вежею Elly, яка почала працювати у 1980 році. Генеральний директор Amplify Energy Мартін Вілшер, якому належить нафтова платформа, сказав, що трубопровід закрили, а залишок нафти видалили. Він додав, що дайвери все ще намагаються визначити, де і чому стався розлив.

Згідно з інформацією Associated Press, берегова охорона США повідомила про нафтову пляму в суботу, 2 жовтня, вранці. Хоча люди, які живуть і працюють у цьому районі, сказали, що помітили масляний блиск і запах важкої нафти ще в п’ятницю ввечері, 1 жовтня. Тому вони вважають, що влада недостатньо швидко відреагувала на витік, який AP називає однією з найбільших у новітній історії Каліфорнії.

Фото: Reuters

Кім Карр заявила, що популярні серед серфінгістів пляжі можуть залишатися закритими тижнями або навіть місяцями.

Влада міста Лагуна-Біч оголосила ввечері в неділю, що всі пляжі будуть закриті для відвідувачів, пише CNN. А в місті Ньюпорт-Біч рекомендували людям уникати контакту з океанською водою і забрудненими районами пляжу.

Тим часом китайська національна офшорна нафтова корпорація (CNOOC) знайшла нове родовище нафти в Бохайській затоці. Його запаси оцінюються в 100 млн т.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram