Новини
6 Березня 2020
817

У першу комерційну подорож на МКС відправлять трьох людей за $55 мільйонів

Місію планують запустити у другій половині 2021 року

Американська компанія Axiom Space планує відправити на Міжнародну космічну станцію (МКС) трьох людей за найнижчою ціною – $55 млн, про це йдеться у повідомленні на сайті компанії.

Нещодавно вона мала венчурне фінансування та підписала контракт зі SpaceX для організації подорожі на космічному кораблі Crew Dragon. Місію планують запустити у другій половині наступного року.

У компанії зазначили, що подорож триватиме щонайменше 8 днів. Впродовж неї, а це до станції та у зворотному напрямку, трьох приватних пасажирів супроводжуватиме інструктор з Axiom.

Як зазначив виконавчий директор компанії Майкл Саффредіні, це лише перший з багатьох запланованих комерційних польотів на МКС. “Axiom хоче запропонувати пасажирам два польоти на рік, у залежності від розкладу NASA, допоки компанія будує свою власну станцію на гроші приватних інвесторів”, – йдеться у повідомленні.

У Axiom запевнили, що забезпечать все необхідне для подорожі: тренування, планування, страхування, провізію та медичну підтримку.

Компанія була обрана NASA для приєднання нових модулів до МКС. Коли МКС буде виведено з експлуатації, Axiom хоче використати її окремі частини для створення комерційної космічної станції.

Наразі компанія вже залучила $16 млн від приватних та корпоративних інвесторів та венчурних фондів.

Нагадаємо, SpaceX, співпрацюючи з NASA в рамках 19-ї місії з комерційного постачання МКС, запустила з мису Канаверал у Флориді ракету Falcon 9 з капсулою Dragon. Таким чином, на МКС було відправлено понад 2,6 тонни вантажу, призначеного для екіпажу. До слова, це був ювілейний 75-й запуск Falcon 9.

Про те, як космос стає перспективним вкладенням коштів для бізнесу можна прочитати в матеріалі Investory News “Зоряний шлях: Хто і як заробляє на космосі”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram