Новини
5 Травня 2021
677

У першому кварталі “Нафтогаз” отримав 12,6 мільярда гривень прибутку

За підсумками 2020 року чистий консолідований збиток компанії склав 19 мільярдів

НАК “Нафтогаз України” за підсумками першого кварталу 2021 року одержала 12,6 млрд грн чистого прибутку. Про це свідчать дані неаудованої та неконсолідованої звітності “Нафтогазу”, повідомляє пресслужба компанії.

“Основною причиною поліпшення фінансового результату “Нафтогазу” стало значне зростання цін на природний газ на європейському та українському ринках у першому кварталі 2021 року, якщо порівнювати з цінами попереднього кварталу й аналогічного періоду минулого року”, — наголошується у повідомленні.

За підсумками роботи 2020 року “Нафтогаз України” отримав чистий консолідований збиток обсягом 19 млрд грн.

Раніше Investory News писали, що після оголошення фінрезультатів Кабінет міністрів на позачерговому засіданні 28 квітня звільнив голову НАК “Нафтогаз України” Андрія Коболєва, призначивши на цю посаду Юрія Вітренка. Водночас з 5 травня оголошено конкурсний відбір кандидатів на посади чотирьох незалежних членів наглядової ради “Нафтогазу”. У Кабміні уточнили, що чинний склад наглядової ради продовжить здійснювати свої повноваження до обрання й визначення нових представників.

Також нагадаємо, НАК “Нафтогаз України” та компанії, що входять до неї, протягом січня-лютого 2021 року сплатили до державного та місцевих бюджетів 12,7 млрд грн податків і зборів. Це майже 9% загальних доходів державного бюджету за перші два місяці року.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram