Новини
16 Серпня 2021
802

У партнерстві з NASA у Пущі-Водиці побудують науковий центр для дітей

На базі центру створять обсерваторію та 12 лабораторій 

Українська Мала академія наук (МАН) під егідою ЮНЕСКО і в партнерстві з NASA побудує в Пущі-Водиці під Києвом Міжнародний центр дитячої наукової творчості, який повинен стати майданчиком для проведення всеукраїнських та міжнародних конкурсів, олімпіад і підготовки молодих вчених, повідомляє The Village Україна.

Будівництво відбуватиметься в межах проєкту “Велике будівництво” і має бути завершено у 2023 році.

На базі центру буде розташована обсерваторія і 12 лабораторій (прототипування, природничих наук, технологій, інженерії та математики), готель для викладачів, молодіжний хостел, їдальня, спортивний комплекс, три конференц-зали та сферичний кінотеатр.

Проєкт реалізує Мала академія наук під егідою ЮНЕСКО. Повідомляється, до проєктування й обладнання лабораторій залучили фахівців NASA, Європейської організації з ядерних досліджень CERN і Аргонської національної лабораторії (дослідний центр Міністерства енергетики США).

Як писали раніше Investory News, найпопулярніші спеціальності в українських випускників шкіл у 2021 році — це філологія, право та менеджмент. Докладніше — за посиланням.

Дослідницький центр QS Quacquarelli Symonds опублікував 18-й випуск глобального рейтингу університетів під назвою QS World University Rankings. Цього року за всю історію рейтингу до нього увійшла найбільша кількість українських університетів — вісім. З них вперше потрапив до рейтингу Львівський національний університет ім. Івана Франка.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram