Новини
13 Січня 2021
841

У Німеччині відключили найбільший маркетплейс у даркнеті

Частина серверів знаходилася в Україні

Правоохоронні органи Німеччини відключили DarkMarket — найбільший маркетплейс у даркнеті. Під час розлідування з’ясувалося, що він мав сервери в Україні та Молдові, зазначається на сайті Генеральної прокуратури Колбенца.

“Майданчик DarkMarket налічував 500 тис. користувачів і 2,4 тис. продавців. Зокрема, через нього проводилися операції із забороненими речовинами, фальшивими грошима, вкраденими даними кредитних карт, анонімних SIM-карти та шкідливого ПЗ”, — йдеться у звіті правоохоронних органів.

Загалом, за час існування на DarkMarket було укладено не менше 320 тис. торгових угод і переміщено понад 4650 Bitcoin і 12800 XMR (більше ніж $170 млн за поточним курсом).

Під час розслідування органи Німеччини заарештували оператора мережі — 34-річного австралійця. В Україні та Молдові конфісковані понад 20 серверів.

Німецькі слідчі органи співпрацювали з держструктурами США, Австралії, Великої Британії, Данії, Швейцарії, України та Молдови. Координацією дій займався Європол.

Раніше Investory News писали, що в мережі хакери найчастіше продають доступи в компанії США, Італії та Британії. Однією з причин щорічного зростання числа кібератак є легкий вхід у світ кіберзлочинності.

Про шахрайські схеми, які використовуються у Google, YouTube та Apple можна прочитати в матеріалі Investory News “Кіберзагроза для бізнесу: Технологічні бренди частіше стають інструментом для фішингових атак”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram