Новини
8 Травня 2019
888

У Німеччині почали тестувати спецавтобан для електричних вантажівок

Випробування триватимуть до 2022 року

Фото: ua.news/elektrychnyi avtoban

У Німеччині, федеральній землі Гессен, відкрито перший електричний автобан. Планується, що на відрізку шляху довжиною близько 14 км на трасі A5 між Вайтерштадті та Мерфельденом проїжджатимуть по декілька разів на день електровантажівки різних компаній.

“До середини 2020 року на трасу, що випробується виведуть ще п’ять таких фур на дизелі, оснащених додатковим електромотором”, – повідомляє DW, посилаючись на сайт гессенського дорожнього відомства, яке займається координацією проекту.

До його реалізації залучено технічний університет Дармштадта, а також компанії Siemens Mobility та ENTEGA.

Загалом федеральне міністерство охорони навколишнього середовища виділило на будівництво конструкції з підвісними електромережами €14,6 млн. “На випробування електричного автобану, яке повинно тривати до кінця 2022 року, призначені додатково €15,3 млн. До теперішнього часу відомство виділило на розробку електровантажівок понад €70 млн”, – зазначається у повідомленні.

Як розповіла представник міністерства Рита Шварцелюр-Зутер, раніше випробування електровантажівок проходили на приватних дорогах. “В майбутньому планується побудувати підвісні мережі ще на двох відрізках автобанів – в землях Шлезвіг-Гольштейн і Баден-Вюртемберг. Загалом, вантажівки з електроприводом і струмоприймачем – це особливо ефективне рішення на шляху до нешкідливих для навколишнього середовища вантажоперевезень”, – впевнена Рита Шварцелюр-Зутер.

Тим часом в Україні щороку збільшується кількість електромобілів, а також розвивається інфраструктура для них. За даними Федерації роботодавців автомобільної галузі у 2017 році на території України нараховувалося 600 зарядних станцій для електромобілів. Зараз їх вже понад 1 тис, лише в Києві – 250 об’єктів.

Більше новин та актуальних матеріалів у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram