Новини
19 Серпня 2020
912

У Німеччині можуть заборонити продаж Mercedes-Benz через суперечку з Nokia

Фінська компанія звинувачує автовиробника в порушенні її інтелектуальної власності

Суд німецького міста Мангейм прийняв сторону Nokia в суперечці з Daimler з приводу автомобілів Mercedes. Багаторічний розгляд справи стосувався використання технологій мобільного зв’язку в автомобілях, повідомляє Bloomberg.

Вердикт суду дає Nokia право забороняти продажі машин у Німеччині. Але для цього фінська компанія повинна внести в рамках окремого провадження заставу в розмірі €7 млрд ($8,3 млрд).

У Daimler сумніваються, що противник буде діяти таким чином. Представник позивача своєю чергою підкреслив, що задоволений прийнятим рішенням, і висловив надію, що Daimler прийме рішення суду.

Суть спору пов’язана з тим, що Nokia хоче мати частину доходу від кожного проданого автомобіля, а автовиробник наполягає на викупі ліцензій для виробництва компонентів. У Daimler вважають, що в цьому випадку фінська компанія отримає дуже багато грошей. Автовиробник готує апеляцію, тому що не може зрозуміти підстав для прийнятого рішення.

Ще в липні Федеральне відомство Німеччини у справах картелів попросило суддів в Мангеймі звернутися до Європейського суду, щоб вже потім винести рішення з даного спору, але ті відмовилися. Ще кілька позовів Nokia до Daimler тепер розглядаються в Мюнхені та Дюссельдорфі.

При цьому в Nokia вказують, що її схему прийняли інші виробники, зокрема BMW і Volkswagen. Однак позицію Daimler підтримують і виробники автокомпонентів, серед яких Continental AG і Robert Bosch GmbH. Вони наполягають на включенні в процес Європейської комісії, оскільки суть спору виходить за межі проблем тільки двох компаній.

Як писали раніше Investory News, компанія HMD Global, яка випускає смартфони під брендом Nokia, залучила інвестиції в розмірі $230 млн від декількох основних глобальних стратегічних партнерів у рамках закриття першого раунду поточного етапу фінансування, ними стали Google, Nokia і Qualcomm.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram