Новини
22 Квітня 2020
879

У Netflix через самоізоляцію кількість передплатників збільшилася на рекордні 15,77 мільйона

Проте керівництво компанії розуміє, що таке швидке зростання навряд чи продовжиться

За I квартал цього року кількість платних користувачів у світі найбільшого сервісу потокового відео за підпискою Netflix збільшилася на рекордні 15,77 мільйона, що обумовлено величезною кількістю людей, вимушених залишатися вдома, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Зазначається, що компанія з легкістю перевершила попередній максимальний приріст на 9,6 млн передплатників, зафіксований у січні-березні 2019 року. “При цьому аналітики в середньому прогнозували підвищення показника в минулому кварталі всього на 8,22 млн, – свідчать дані FactSet. – Сама Netflix очікувала зростання на 7 млн, коли робила прогнози три місяці тому”.

У січні-березні чистий прибуток компанії збільшився більш ніж удвічі, до $709 млн, або $1,57 у розрахунку на акцію, у порівнянні з $344 млн, або $0,76 на акцію, за аналогічний період минулого року. Виторг при цьому підвищився до $5,77 млрд проти $4,52 млрд роком раніше. “Середній прогноз експертів передбачав прибуток на рівні $1,64 на акцію при виторгу в $5,75 млрд”, – розповіли у компанії.

Видання зазначає, що Netflix опублікувала квартальну звітність після закінчення основних торгів у вівторок. На електронних торгах одразу після її виходу акції підскочили в ціні більш ніж на 9%. “Під час пандемії коронавірусу COVID-19 папери компанії продемонстрували щось більше, ніж просто стійкість. За підсумками торгів у понеділок котирування досягли історичного максимуму в $437,49”, – йдеться у повідомленні.

І додається, що протягом перших двох місяців кварталу зростання кількості передплатників було таким самим, як і в попередні два роки, зокрема в США і Канаді. “Потім починаючи з березня, коли в багатьох країнах були введені режими самоізоляції, набагато більше домогосподарств приєдналися до Netflix, щоб насолодитися розвагами”, – розповіли у компанії.

При цьому керівництво Netflix розуміє, що швидке зростання кількості користувачів навряд чи продовжиться. “Сподіваємося, що прогрес у боротьбі з коронавірусом дозволить урядам незабаром скасувати домашню ізоляцію, – наголошується у повідомленні Netflix. – Коли це станеться, ми очікуємо, що кількість переглядів і темпи зростання ослабнуть. Наш внутрішній прогноз на другий квартал – 7,5 млн нових платних передплатників у світі”.

У першому кварталі кількість клієнтів сервісу в США та Канаді збільшилася на 2,3 млн (роком раніше – на 1,9 млн). При цьому в Європі та на Близькому Сході показник підвищився майже на 7 млн, у Латинській Америці – на 2,9 млн і в Азії – на 3,6 млн.

Капіталізація Netflix за останні 12 місяців зросла на 13,6% (з початку поточного року – на третину), водночас, фондовий індекс S&P 500 упав на 6,7% за цей період.

Раніше Investory News писали, що стримінгові сервіси Netflix, Hulu, Disney+, Amazon Prime та інші втратили $9,1 млрд у 2019 р. через користувачів, які діляться паролями від своїх акаунтів. При цьому експерти Parks Associates припускають, що у 2024 році збитки стрімінгових компаній зростуть до $12,5 млрд.

Про одну з найбільших американських розважальних компаній, онлайн-кінотеатр можна прочитати в матеріалі Investory News “Покоління Netflix: Як так вийшло, що увесь світ почав дивитись серіали”.

Більше новин та актуальних матеріалів Investory News у нашому каналі в Telegram

Контекст

Ми у соцмережах

Слідкуйте за нами у Facebook або ж читайте усе найцікавіше у нашому каналі в Telegram